Mexikanska majspannkakor med avokadofyllning


Ingredienser

4-6 portioner


Majspannkakor


0,75 dl polenta

1,25 dl vetemjöl

1 krm bakpulver

1 krm salt

1 tsk socker

2,5 dl kärnmjölk

2 ägg

30 gram smör eller margarin

Olja till stekningen

Avokadofyllning


1 stor avokado

8 salladslökar

2 tomater

2 tsk citronsaft

1 tsk chilisås

1-2 krm salt

peppar

2-3 dl crème fraiche eller gräddfil till serveringen


Tillagning

Majspannkakor


Smält smöret eller margarinet. Vispa ihop kärnmjölk, ägg och det smälta fettet i en tillbringare. Blanda polenta, vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills allt är blandat och smeten är fri från klumpar. Täck bunken med plastfolie och låt smeten vila svalt i ca 20 minuter.


Pensla eller spreja stekpannan med lite olja. Häll i så mycket smet så att botten av stekpannan precis täcks. Stek på medelstark värme tills botten har fått en fin färg, vänd på pannkakan och stek andra sidan. Täck de färdigstekta pannkakorna med en handduk så att värmen bevaras.


Avokadofyllning (gör detta under tiden som smeten vilar)


Hacka salladslökarna, tag undan ungefär hälften och lägg i en skål, täck med plast och ställ svalt. Dela tomaterna och tag ur innanmätena och kasta det. Finhacka det som blir kvar av tomaterna. Dela avokado på längden och tag ur kärnan. Gröp ur fruktköttet, lägg det i en skål och mosa det med en gaffel. Tillsätt den andra hälften av de hakade lökarna och rör ner tomaterna, chilisås, citronsaft, salt och peppar. Blanda väl och ställ kalt i 20 minuter.


Lägg lite avokadofyllning på ena sidan av pannkakan och vik den dubbel.


Servering

Servera med crème fraiche eller gräddfil och resten av salladslöken