Ca 20 st pannkakor ( som amerikanska i storleken )

2 st äpplen

5 dl vetemjöl

4 dl ljummen mjölk

2 st ägg

2 tsk torrjäst

2 tsk vaniljsocker

1 msk socker

0,5 tsk salt

Florsocker till garnering


Gör såhär:

Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.


Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök att behålla smeten fluffig.


Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene ca 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.